Blog

Waar kan ik mijn kapotte cv-ketel repareren?

Een ketel is een complex apparaat. En toch is het een die zelden gerepareerd moet worden. Dat is een van de geweldige dingen van een boiler; het is zeer duurzaam en heeft meestal weinig onderhoud nodig. Dat is de reden waarom je misschien verrast bent wanneer je problemen met je ketel opmerkt, maar het zal op een bepaald moment gebeuren. Een boiler heeft weinig onderhoud nodig, maar het moet wel jaarlijks een service beurt krijgen. Wat doe je dan Als je cv-ketel kapot is? Welke loodgieter moet je contacten voor hulp?

Welke problemen kunnen zich voordoen?

  1. Geen warm water

Wanneer er geen warm water komt, kan het probleem overal liggen. Hoewel het probleem mogelijk te maken heeft met ontsteking, zijn er veel mogelijke problemen om te overwegen. Een veiligheidsschakelaar kan ervoor zorgen dat de ketel niet aan blijft, een pomp kan kapot zijn of je kunt gewoon een kapotte thermostaat hebben.

  1. Lekkages

Door verschillende problemen kan jouw ketel water lekken. Om de oorzaak te vinden van lekkage is het belangrijk om te weten van waar het water lekt. Een lekkende cv-ketel moet je nooit zelf repareren. Schakel altijd een professionele loodgieter in voor adviezen en reparatie. De loodgieter weet precies waar de fout is en wat er gedaan moet worden.

  1. De cv-ketel maakt storende geluiden

Een lawaaierige ketel ontstaat meestal door de opbouw van kalk of lucht in de warmtewisselaar. Als gevolg hiervan zul je pijpen horen rommelen, borrelen, bonzen of fluiten. Om het probleem op te lossen, kan een ervaren loodgieter de radiator ontluchten of stroom spoelen. Dit helpt kalk en lucht te verwijderen die in het systeem waren, wat tot vreemde geluiden kan leiden.

  1. Een defecte thermostaat

Een defecte thermostaat is nog een ander veel voorkomend probleem dat ertoe kan leiden dat er geen warm water in jouw huis komt. Beschadigde afdichtingen kunnen echter ook een oorzaak zijn voor het automatisch uitschakelen van de waakvlam. In beide situaties moet je een professionele loodgieter bellen om het probleem op te lossen.

  1. Bevroren leidingen

Als het weer erg koud is en jouw ketel een foutmelding weergeeft, kun je proberen deze te resetten. Als het niet reageert, is het mogelijk dat jouw condensaatpijp bevroren is. Het kan worden opgelost door eenvoudig warm (niet kokend) water op de pijp uit de ketel aan te brengen, maar als het niet op deze manier is opgelost, neem dan contact met op met een loodgieter voor hulp.

Waar kan je de cv-ketel laten repareren?

Wanneer een van bovenstaande problemen zicht voordoen, kun je loodgietersbedrijf Utrecht bellen voor hulp. Zij zijn gespecialiseerd in cv-ketel reparatie en leveren diensten van uitstekende kwaliteit. Wanneer jouw cv-ketel problemen heeft, moet je het liever door een professionele loodgieter laten bekijken. Het is absoluut niet raadzaam om zelf de reparatie uit te voeren. Je brengt niet alleen jouw eigendom in gevaar, maar ook jouw leven en gezin. Een loodgieter inhuren voor het repareren van jouw cv-ketel is helemaal niet duur. Ga maar naar loodgieter Utrecht voor het repareren van jouw cv-ketel.

Waar komen de energieprijzen voor stroom vandaan?

De energieprijzen kunnen ieder jaar weer omhoog en omlaag gaan, waardoor u ieder jaar weer een ander bedrag moet betalen voor dezelfde stroom. Is dat eigenlijk niet gek? Elektriciteit is geen fossiele brandstof die op kan raken, dus hoe kan het dat de prijzen zo erg variëren? Om hier een antwoord op te krijgen is het handig om te kijken hoe de prijzen van energie zijn opgebouwd en hoe het komt dat er zoveel verschil in zit.

Vaste en variabele energieprijzen

De markt van energie is constant in beweging. Dit kan ervoor zorgen dat de energieprijzen voor bijvoorbeeld stroom voor u het doorheeft kunnen wijzigen. Wanneer de prijzen ineens dalen kan dit voor u meevallen omdat u minder hoeft te betalen. Omgekeerd geldt het ook dat wanneer de prijzen stijgen u ook meer betaalt. Dit is het geval bij variabele energieprijzen, waar de prijs die u betaalt voor stroom afhankelijk is van wat het op dat moment kost. Daartegenover staan vaste energieprijzen, waar u met uw stroomleverancier een vaste prijs per maand opstelt voor een bepaalde periode. U betaalt dan hetzelfde bedrag, ongeacht de prijswijzigingen. U profiteert dan niet van een goedkopere stroom, maar wanneer de energieprijs hoger wordt hoeft u ook niet extra te betalen. Aan het einde van het contract kunt u er zelf voor kiezen of u het tarief wilt verlagen als de prijs rond die tijd weer gezakt is. Al met al heeft u dus goedkope energie.

Concurrentie

In bijna elke branche zijn er meer bedrijven die hetzelfde aanbieden en daarom willen knokken om u als klant te hebben. Dit resulteert in prijsverschillen tussen de bedrijven. Het is daarom aangeraden om voordat u een contract met de energieleverancier afsluit, eerst via een prijsvergelijker te kijken welk bedrijf voor u het voordeligst is. U kunt dan wanneer u de beste uit deze offertes heeft gekozen deze via de vergelijker direct afsluiten. Het kiezen van de juiste leverancier kan u een voordeel besparen van rond de 150 euro. Energiebedrijven vergelijken is niet alleen eenvoudig, maar ook erg aan te raden. En omdat u tijdens het vergelijken specifieke gegevens invult, heeft u meteen een reëel plaatje dat past bij uw situatie. Dus vergelijk energie!

Extra kosten

In de nota voor het gebruik van stroom zitten niet alleen de kosten van de stroom zelf. U betaalt voor het hele pakket eromheen. Van de leveringskosten om überhaupt de stroom te kunnen gebruiken, tot speciale belastingen die de prijs de afgelopen jaren met wel 60 euro hebben verhoogd. Daarnaast komen hier ook nog transport- en netwerkkosten bij. De energieprijzen zijn daarnaast sterk afhankelijk van wanneer u op de dag gebruikt maakt van de stroom (dag- en nachttarief). Het verschil in de energieprijzen is zeer afhankelijk van bij wie u stroom tapt en wanneer u dat doet. Daarom is het aangeraden eerst onderzoek te doen naar welke situatie op u van toepassing is en wie hiervoor de beste prijs hanteert.