Home » ben woning bouwen

ben woning bouwen

by Tom Cosyns Seobureau.be

Ben bouwen

Bijna energieneutraal bouwen? een BEN woning bouwen? Dan zit je hier aan het juiste adres! In de komende jaren gaat Vlaanderen meer en meer energiezuiniger bouwen, tot bijna energieneutraal in 2021, dat ligt vast in Europees overheidsbeleid. BEN renovatie of bijna-energieneutraal bouwen kan met Architect Gruwez. Hier vindt u informatie over zeer energiezuinig of energieneutraal bouwen en renoveren. veranda kopen

 

Bijna-energieneutraal (BEN) – Energiesparen

BEN staat voor bijna-energieneutraal.
Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!
BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing en bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Hoe pak ik dat best aan, een BEN-woning bouwen?
Met de praktische bouwgids is elke BEN-bouwer mee vanaf de voorbereiding.

BEN bouwen in vijf stappen – Bijna-energieneutraal (BEN) – Livios

Bijna-energieneutraal hoeft helemaal niet moeilijk of onhaalbaar te zijn. Met dit stappenplan geraak je al een heel eind. Omring je met bouwpartners die mee zijn met het BEN-verhaal.

Vind de juiste bouwpartners
Een absolute must. Want als je je architect of aannemer nog moet warm maken voor BEN, wordt het heel moeilijk. Alles begint op de tekentafel van je architect. Maar ook de uitvoering op de werf is natuurlijk van cruciaal belang.

Voorlopers
Het Vlaams Energieagentschap riep de BEN-voorlopers in het leven: architecten, energieverslaggevers, bouwbedrijven, aannemers, fabrikanten en banken die zich vandaag al engageren om BEN te bouwen.

Beperk warmteverliezen
De absolute basis: degelijk isoleren en luchtdicht bouwen. Als je hier niet genoeg in investeert, komt je dat achteraf duur te staan. Want je zal de grotere energiebehoefte moeten compenseren met duurdere technieken. Huizen te koop Spanje

Bijna-energieneutraal bouwen (BEN) | Vlaanderen.be

BEN staat voor “bijna-energieneutraal”. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. bewakingscamera

Energiezuinig bouwen 
Wat is een BEN woning?
De energienormen voor woningbouw worden steeds strenger. Tegen 2021 zijn ‘bijna-energie-neutrale (BEN) woningen’ quasi de heersende norm. Het is een bouwconcept met een zeer beperkte energievraag, te leveren uit hernieuwbare bronnen.

Aangezien een BEN woning nu reeds voldoet aan de toekomstige energienormen, heeft dit een positieve invloed op de waarde van uw woning. Tevens bespaart u onmiddellijk op de hoge energieprijzen.

 

Bouwplannen? Bouw nu al BEN! – Iedereen BEN
In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Dat is een gevolg van de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen, afgekort als EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Die stelt: “Bijna-energieneutraal gebouw: gebouw met een zeer hoge energieprestatie. De dichtbij nul liggende of zeer lage hoeveelheid energie die is vereist, dient in zeer aanzienlijke mate te worden geleverd uit hernieuwbare bronnen, en dient energie die ter plaatse of dichtbij uit hernieuwbare bronnen wordt geproduceerd te bevatten.”

 

 

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign