Home » Home

Home

by Tom Cosyns Seobureau.be

Woningbouw Gruwez is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van luxe huizen in verschillende bouwstijlen.

Woningbouw op maat

Is het u droom om een luxe woning te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning?  Kom dan eens praten met Woningbouw Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw woning tot aan de oplevering, het J-Line ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw huis wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning.

Verschillende bouwstijlen

Woningbouw Gruwez is diverse bouwstijlen meester en siert de omgeving in België, Nederland en zelf Frankrijk met zijn diverse stijlrealisaties. Elke bouwstijl heeft zijn eigenschappen, kenmerken en tevens zijn voorgeschiedenis. We verkiezen om in respect met een gekozen stijl het ontwerp van een gebouw tot stand te brengen. Een mix van stijlen is dan ook uit den boze. Er worden per bouwstijl tevens specifieke constructieve detailleringen toegepast, die per project telkens worden verfijnd en aangepast aan de globale verhoudingen. Je woning beveiligen met een bewakingscamera.

Bouwstijlen Woningbouw Gruwez

We onderscheiden momenteel in onze waaier van referenties volgende bouwstijlen:

  • Moderne of hedendaagse bouwstijl
  • Amerikaanse bouwstijl
  • Cottage bouwstijl
  • Engels klassieke bouwstijl
  • Landelijke bouwstijl
  • Renovatie bouwstijll
  • Manoir bouwstijl
  • Pastorie bouwstijl
  • Stijlvol klassieke bouwstijl

 

Over ons

Iedere gewenste specifieke stijl die u wenst voor uw huis (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan Woningbouw  Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. De architect luistert naar uw wensen en een project is pas geslaagd als u uzelf goed voelt in uw nieuwe onderkomen en tevreden bent over de wederzijdse samenwerking.

Frank Gruwez en zijn professionele medewerkers hebben de kennis en ervaring in huis om ieder project tot een succes te maken. Op deze website vindt u meer informatie over de werkwijze, activiteiten, specialisaties en voordelen van  Woningbouw – Architectenbureau Frank Gruwez.

Contact

Woningbouw gezocht? Neemt u voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

 

Pastorijstijl

Architect Gruwez is specialist in exclusieve pastorijbouw. Bij het bouwen van een pastorijwoning in pastorijstijl komt er heel wat bij kijken. Laat het ontwerp en bouwen over aan het team van Frank Gruwez, wij zullen met plezier uw pastorijwoning realiseren.

villabouw

Wat Architect Gruwez van andere architectenbureaus onderscheidt is de klantgerichte werkwijze op maat. Wij gaan uit van uw persoonlijke bouwwensen en luisteren hier aandachtig naar. De droom van iedere klant resulteert in een uniek bouwprogramma met de stijlkeuze die de klant wenst voor zijn villa (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan villabouwer Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. Ook voor sleutel op de deur kan u bij ons terecht. Kerels van steen


Vitale moderne huis ontwerp tips en functies om over na te denken

Het ontwerpen van een huis is van vitaal belang, want behalve dat het onderdak biedt aan de huiseigenaren, kan het ook helpen om comfortabel te wonen. Ontwerpen is een speciaal proces dat gedaan moet worden door mensen die oog hebben voor details en die goed hebben gestudeerd over ontwerpen en bouwen. Het is belangrijk om met een goed ontwerp te komen om anderen te helpen krijgen wat zij verwachten en hen het soort leven te geven dat zij verdienen. Er zijn verschillende soorten ontwerpen waaruit men kan kiezen bij het ontwerpen van hun huis. Maar de meest gebruikte vorm van design is tegenwoordig modern design.

Modern design is eenvoudig en duidelijk. Om een geweldig ontwerp te bereiken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste kleur en textuur kiest en strakke lijnen gebruikt. Moderne huizen gebruiken een reeks van stijlen. Het kan Bungalow, Frans Eclectisch, A-Frame, Craftsman, Art Deco, Neo-Klassieke, Neo-Victoriaanse, Neo-Eclectische, Neo-Mediterrane, Neo-Koloniale, Postmodern en Hedendaags zijn.

Als u een modern huisontwerp wilt hebben, zullen wij u enkele tips geven om u te helpen ervoor te zorgen dat uw huis werkelijk het soort ontwerp zal hebben dat u wilt. Hier zijn enkele tips en kenmerken die u moet overwegen bij het ontwerpen en plannen van een modern huis.

1. Het Ontwerp.

Moderne huizen baseren hun ontwerp op functie. Het ontwerp is gericht op minimalisme en technologie. Het gebruik van moderne technologie wordt opgenomen in de functies van de verschillende gebieden van het huis. Dit soort huizen omvat het gebruik van stereotype beton, staal en glas uiterlijk. Er zijn tijden dat het de aanraking van historische oude huizen en subtiel gebruik van glas heeft. Je zou ook kunnen opmerken dat moderne huizen meestal een gladde en gestroomlijnde look hebben.

2. De Functie.

Bij het ontwerpen van moderne huizen, is de functie het belangrijkste ding om te worden overwogen. Voordat u meteen begint met het maken van een geweldig ontwerp dat niet echt voor u zal werken, moet u eerst bedenken wat u echt nodig heeft. Uw huis zal alleen succesvol ontworpen zijn als alles goed kan werken volgens uw levensstijl, beroep en smaak. Alles moet zo functioneel mogelijk zijn. Dit is de beste manier om van je huis, je thuis te maken.

3. De Kleuren.

In het moderne huis ontwerpen, zijn de gebruikte kleuren samengesteld uit neutrale kleuren met heldere gewaagde accenten. Pastel kleuren worden meestal niet gebruikt in de moderne inrichting. Toch kunt u nog steeds kiezen welke kleur je wilt, je hoeft alleen maar om ervoor te zorgen dat ze elkaar aanvullen en zijn goed in balans. Het moderne of hedendaagse kleurenpalet bestaat voornamelijk uit neutrale kleuren en wordt geaccentueerd met heldere, gedurfde kleuren. U kunt alle kleuren kiezen die u wilt, maar u moet er wel voor zorgen dat ze elkaar aanvullen en goed in balans zijn. Moderne kleurenpaletten omvatten kersenrood, zwart, wit en zilver; oranje, crème en bruin; mokka bruin en ivoor; kobaltblauw, leisteen, wit en houtskool; helder geel, wit en grijs; limoengroen, kobaltblauw en wit; en vele anderen.

4. De Lichten.

Modern design maakt gebruik van goede verlichting. De meeste van hun structuren hebben een lichte en bijna doorschijnende uitstraling. Het gebruik van pennenlampen, up lights, wandlampen, spots, lampen met dimmers en andere zijn gebruikelijk in modern design.

5. Texturen en patronen.

Als u texturen en patronen wilt gebruiken, kies dan die met strakke lijnen. Ideaal zijn effen, gestreepte, geometrische patronen en abstracte patronen. Je kunt dierenprints ook subtiel gebruiken op vloerkleden en andere decoratieve accessoires. Gebruik geen ruches en veters, want dat past niet bij een modern ontwerp.

6. De ramen.

Er zijn verschillende raam ontwerpen die altijd een aanvulling op de buitenkant ontwerp van het huis. De meeste moderne huizen gebruiken vensterglas met aluminium kozijnen, maar sommige maken ook creatief gebruik van hout. U kunt zelfs wat lijstwerk rond het raam toevoegen om een aantrekkelijker uitzicht naar buiten te hebben. U moet beslissen of u meer licht in uw huis wilt of niet. Op deze manier kan de grootte van het raam worden bepaald. Maar de meeste moderne huizen gebruiken brede ramen om een geschikte hoeveelheid natuurlijk licht in het huis toe te laten.

7. De bergruimten.

De meeste moderne ontwerpen maken gebruik van unieke opslagruimten. Deze zullen u helpen een net huis te hebben want alles is goed onderhouden. Heb verschillende opslagplaatsen voor uw hobby’s, kleding, activiteiten, belangrijke bestanden, en anderen. U moet zelfs goede kasten in uw keuken hebben. U kunt gebruik maken van opknoping kasten om ruimte te besparen en laat het het plafond te bereiken om ophoping van stof te voorkomen op de top.

8. De Ruimtes.

Moderne huizen hebben open ruimtes. Weg met overvolle indelingen. Je kunt hoge plafonds hebben. Gebruik alleen meubels die je nodig hebt en zorg ervoor dat ze goed bij je ruimte passen. Gebruik geen grote meubels als je ruimte klein is. Vermijd het gebruik van te kleine meubels als uw plaats zo breed is. Alles moet goed passen bij de beschikbare ruimte.

9. . Het meubilair.

Eenvoudig meubilair wordt gebruikt in modern design. De gebruikelijke meubels die worden gebruikt zijn vinyl kussens, plastic en geborsteld metaal. U kunt ook gebruik maken van gelakt hout die zijn ontworpen met strakke lijnen. Overweeg kleuren bij het kiezen van uw meubilair. Zorg ervoor dat het past bij uw huis kleur. Gebruik geen antieke meubels voor een modern ontwerp, het zou er niet in passen.

10. De decoratieve accessoires.

Bij het kiezen van uw decoratieve accessoires, zorg ervoor dat het gebruikt strakke lijnen en het is geschikt voor de kleur van uw huis. Als u schilderijen gebruikt, moeten deze ook modern, eclectisch, avant-gardistisch of eigentijds van ontwerp zijn. Andere accessoires moeten gebruik maken van strakke en vloeiende lijnen om het geschikt te maken voor het huis. Houd er ook rekening mee dat modern design minimaal is, gebruik niet te veel accessoires.

11. De Eetkamer.

Voor de eethoek moet u eerst beslissen wat u wilt. U kunt kiezen voor een eenvoudige eethoek of voor een chiquere. Misschien wilt u een verfijnde eetkamer of alleen een bar. Wat u ook kiest, u moet ervoor zorgen dat u het soort meubilair gebruikt dat past bij het ontwerp, de kleur en het concept van het huis. U kunt uw eethoek kleurrijk maken als u dat wilt.

12. De Slaapkamer.

Moderne badkamers zijn meestal ijdel. Hier moet rekening worden gehouden met de persoonlijke smaak en behoeften van de huiseigenaar. Als de persoon een donkere slaapkamer wil, kunt u binnen lichte kleuren of neutrale kleuren gebruiken, maar donkere gordijnen en donkere stoffen hebben. Er moeten ook lampen zijn met dimmers, priklampen en een lampenkap. Sommige moderne slaapkamers hebben zelfs een eigen badkamer binnen, of een bubbelbad, en spa’s. Sommigen hebben zelfs een zwembad dat rechtstreeks met de kamer verbonden is. Er zijn ook slaapkamers die hun eigen balkon of veranda hebben. Sommige kamers hebben ook een sportuitrusting. Het hangt echt af van de behoeften van de huiseigenaar.

13. De Keuken.

Weet wat voor soort lay-out u wilt voor uw keuken. Het kan een open of gesloten lay-out zijn. Open lay-outs zijn goed voor entertainment en gesprekken met mensen in de andere delen van het huis. Overweeg een goede verlichting in uw keuken met inbegrip van natuurlijk licht. U kunt gebruik maken van inbouwverlichting in uw keuken, die vaak wordt gebruikt van modern design stijl. Gebruik een eiland, spatranden, werkbladen en lades om dingen te houden. Zorg ervoor dat ze glad en gestroomlijnd zijn.

14. De Woonkamer.

In een modern huis moet de leefruimte open zijn. Bij de opstelling van de meubels moet altijd rekening worden gehouden met het verkeer. U kunt gebruik maken van natuurlijk licht en u kunt dit doen door brede glazen ramen te hebben. Op deze manier zal uw open woonkamer goed verlicht zijn, vooral ’s morgens. U moet rekening houden met de plaatsing van de televisie. Voordat u begint met het ontwerpen van uw woonkamer, moet je bedenken waar je zou willen uw televisie te plaatsen. Het kan worden gemonteerd op de muur of geplaatst in een verborgen kast. Het weten van de plaatsing van de televisie kan enorm helpen bij het hebben van een goed ontwerp.

15. De badkamer.

Als u genoeg ruimte in uw huis heeft, kunt u een brede badkamer nemen. U kunt er zelfs een bank in zetten als u dat wilt. Maar sommigen kiezen gewoon voor een douche bedekt met glas. Moderne badkamers maken gebruik van glas en keramische tegels. De kleurkeuze hangt af van de smaak van de huiseigenaar maar de meeste badkamers zijn wit, grijs, beige of creme. Lichte kleuren worden hier meestal gebruikt, maar er zijn nog steeds badkamers die heldere pastelkleuren gebruiken.

Zeker, u zult opgewonden zijn om uw droom moderne huis te zien! Natuurlijk, als u rekening houdt met de eerder genoemde tips, zult u goed begeleid worden bij het maken van het ontwerp. Maar om er echt zeker van te zijn dat u in staat zult zijn om het soort huis te krijgen dat u wilt, kunt u een expert inhuren. Linkbuildingpicknicktafels

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign