Home » Huis bouwen prijzen

Huis bouwen prijzen

by Tom Cosyns Seobureau.be

Resultaat voor huis bouwen prijzen

Sleutel op de deur prijzen
Aantrekkelijke sleutel op de deur prijzen van al onze inspiratie woningen, modern & klassiek. Ontdek de prijzen & weet meteen de kostprijs om een huis te bouwen. veranda kopen

Ben architect

In de komende jaren gaat Vlaanderen meer en meer energiezuiniger bouwen, tot bijna nergieneutraal in 2021, dat ligt vast in Europees overheidsbeleid. BEN renovatie of bijna-energieneutraal bouwen kan met Architect Gruwez. Hier vindt u informatie over zeer energiezuinig of energieneutraal bouwen en renoveren. Natuzzi zetels

Villabouw prijzen

Huis bouwen prijzen. Villabouw Gruwez uw specialist in luxe villa’s bouwen. Wij ontwerpen en bouwen uw woning op maat. Bouw in vertrouwen met Villabouwer Frank Gruwez! coverband

Woningbouw prijzen

Een woning bouwen met “LA CASA” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. U bent voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Vanaf het moment dat we starten met het bouwen van de woning bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Woningbouw La Casa luistert naar uw wensen, in nauw overleg bepalen we de indeling van je toekomstige woning, welke bakstenen je wel of niet mooi vindt, welke dakpannen … Huizen te koop Spanje

Bouwplannen? Sleutel-op-de-deur? Huis ecologisch bouwen? SuperHuis droomhuis, prijs, prijzen.
Wij zijn gespecialiseerd in zowel een ruwbouw woning winddicht neerzetten als het bouwen van sleutel-op-de-deur woningen tegen scherpe prijzen. Wenst u werk in eigenbeheer te doen, geen probleem, wij integreren dit in ons bouwproces. Voor welke formule u ook kiest, ons vakmanschap, gedrevenheid en passie blijven dezelfde! Beste materiaal techniek. SuperHuis staat voor kwaliteit. In onze zorgvuldige keuze van materialen maken we dan ook enkel gebruik van de meest duurzame materialen. U bouwt immers een huis voor het leven. bewakingscamera

Prefab woning bouwen prijzen huis Prefabwoningline.nl.
Het bouwen van een prefab woning gaat tenslotte verder dan alleen het casco neerzetten van een woning. Prefab woning prijzen. Altijd al eigenaar willen zijn van een villa? Met een prefab woning wordt het al direct redelijk betaalbaar om een vrijstaand huis te bouwen.

Hoeveel kost een huis bouwen.
Hoeveel kost een huis bouwen? Om een idee te krijgen van hoeveel kost een huis bouwen doen we er het best aan eens rond te neuzen op het internet, in tijdschriften en op bouwbeurzen om een juist beeld te krijgen wat een soortgelijke woning kost. Hou er wel rekening mee dat het ene bedrag het andere niet is. Dat sommige bouwheren, websites en magazines het vaak niet over hetzelfde hebben als het gaat over Huis bouwen prijzen.

Hoeveel kost het om de fabrikant het huis te laten bouwen? Palmatin Wooden Houses.
Hoeveel kost het om de fabrikant het huis te laten bouwen? De bouwkosten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid werk dat er nodig is en de locatie van het nieuwe huis. Bij het maken van primaire berekeningen moet u rekening houden met kosten van ongeveer 30% 5% van de prijs van de woning. Meest gestelde vragen.: Hoe kan Palmatin een hoge kwaliteit leveren met concurrerende Huis bouwen prijzen?

Wat kost het huis van de toekomst? Bouwsite vraagt prijs aan 30 aannemers Wonen HLN.

Wat gaat mijn huis kosten, kan ik een huis zetten voor XXX €, is mijn budget toereikend, … zullen worden gebundeld in dit topic. Kwestie van het voor iedereen een beetje overzichtelijk te houden, en niet altijd opnieuw hetzelfde te moeten typen.
Gelieve dit topic een beetje te respecteren. Grondprijzen komen hier niet aan bod, dus huizen excl. grond aub.
Heb je een vraag, stel ze gerust hier, waarschijnlijk zal er wel iemand een schatting durven maken, maar pin die persoon daar niet op vast, want niks is zo moeilijk als een schatting van een huis maken.

huis bouwen prijzenWaar hangt de prijs vanaf?

1. Oppervlakte

2. gebruikte materialen

3. gekozen aannemer

4. veel zelf doen of niks zelf doen

5. Locatie

6. Graad van afwerking

Hoeveel mag/moet ik nu rekenen?
Reken een gemiddelde prijs tussen de 500 €/m² en 2500 €/m² excl. btw en dan denk ik dat we niemand uitsluiten.. Inderdaad, zo groot kan het verschil zijn, exclusief alle andere kosten zoals architect, epb, vc, stabiliteitsingenieur, …
Als je rekening houdt met 1000€/m², zul je een betere schatting hebben in geval van een ‘normale’ woning. Het kan iets minder, het kan ook iets meer zijn natuurlijk, maar reken dat je hier een goeie schatting meek unt maken.
Misschien kun je ook nog rekening houden met het verschil tss garage/bergruimte & leefgedeelte aangezien de afwerking in een garage een pak lager is dan in het woongedeelte.
Wil je echt een gedetailleerde en correcte prijs kennen, dan ga je op basis van lastenboeken prijzen moeten gaan aanvragen, want er is niemand die dit exact voor u kan zeggen.

Houtskeletbouw BEN Woningen 3bouw.
Een kwaliteitswoning op maat gebouwd door het 3bouw-team en perfect afgewerkt tot in de kleinste details of de handige doe-het-zelver, die opteert voor ruwbouw of winddicht, geniet op deze manier tevens van de kennis en jarenlange ervaring van het 3bouw-team om zijn droomwoning budgetvriendelijk zelf af te bouwen.

Wat gaat mijn huis kosten? Bouwinfo.
Misschien kun je ook nog rekening houden met het verschil tss garage/bergruimte leefgedeelte aangezien de afwerking in een garage een pak lager is dan in het woongedeelte. Wil je echt een gedetailleerde en correcte prijs kennen, dan ga je op basis van lastenboeken prijzen moeten gaan aanvragen, want er is niemand die dit exact voor u kan zeggen. Velen willen natuurlijk niet veel geld uitgeven aan hun huisje. Hiervoor is er het boek over woningen onder de 150.000. Hierover is op dit forum ook al t één en t ander geschreven, dus daarvoor verwijs ik naar de links hier onderaan dit topic. Daar staat een linkje naar dat topic. Hier vind je links naar enkele usefull topics. Huis bouwen prijzen met 135.000 exclusief grond.

Wat kost een nieuwbouwwoning?

Hoeveel kost het om een woning te bouwen?’ of ‘Wat is haalbaar met mijn budget?’ Het zijn vaak de eerste vragen die iemand zich stelt als hij een eerste keer met het idee speelt om te bouwen.

We gaan op zoek naar de factoren die het kostenplaatje beïnvloeden en bieden we je een leidraad om een idee te vormen van de financiële kant van je plannen. Let wel: het gaat hier enkel om richtprijzen. Elk bouwproject en elke bouwpartner is anders, waardoor kosten dus kunnen variëren.

Per vierkante meter

Een vaak gehanteerde houvast is de vierkantemeterprijs, de kost om een vierkante meter woning te bouwen.
Voor een vierkante meter woning wordt vaak het richtgetal van 1.300 à 1.400 euro gehanteerd. Hierin zitten materiaalkosten, werkuren, het ereloon van je architect en de
1.300 à 1.400 euro per m² is een richtgetal, maar ook niet meer dan dat. Er zijn immers heel wat factoren die dat bedrag kunnen laten stijgen of dal
De werkuren zijn je grootste uitgavepost. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt, kan je flink wat besparen. Maar je moet er natuurlijk en de tijd voor hebben en de kennis.
Een vrijstaande woning is relatief duurder dan een halfopen bebouwing, die op zijn beurt dan weer duurder is dan een gesloten bebouwing.
Bouwen is kiezen. Gevolg: geen enkele nieuwbouw is dezelfde. Maar hoe kan je je dan een idee vormen over wat jouw toekomstige woning in grote lijnen gaat kosten? Een vaak gehanteerde houvast is de vierkantemeterprijs, de kost om een vierkante meter woning te bouwen.

Materialen, werkuren, ereloon en btw

De volgende vraag is dan ‘Hoeveel kost een vierkante meter woning?’. Voor we daar een antwoord op geven, is het belangrijk dat je weet dat die prijs bestaat uit twee grote delen: de materialen en de werkuren. Een derde stuk is het ereloon van je architect. Vanzelfsprekend moet je op dit alles ook nog eens 21 % btw betalen.

Appels en peren

Niet iedereen vult de vierkantemeterprijs op deze manier in. Sommige rekenen bijvoorbeeld exclusief btw, anderen laten de architectkosten buiten beschouwing. Hou hier rekening mee als je de prijs van andere projecten onder ogen krijgt. Appels met peren vergelijken, heeft geen zin.

Vanaf 1.300 à 1.400 euro/m²

Een richtprijs per vierkante meter vastleggen, is niet altijd evident. De bouwkost hangt namelijk af van heel wat veranderlijke factoren. Gaat het om te beginnen om een gesloten, halfopen of open bebouwing? Deze keuze heeft al een hele impact op de vierkantemeterprijs.

Een richtprijs die vaak terugkeert, is ongeveer 1.100 euro. Dit is echter exclusief het ereloon van je architect (zo’n 7 % van het bouwbudget) en btw (21 %). 1.100 * 1,07 ereloon is gelijk aan 1.177. En 1.177 * 1,21 btw is gelijk aan 1.424 euro. Afgerond wordt dat ongeveer 1.400 euro per vierkante meter. Voor een gesloten bebouwing mag je rekenen vanaf 1.300 euro per m² als richtprijs. Voor een halfopen bebouwing is dat ongeveer 1.350 euro per m².

Vergeet hierbij de kosten van nutsvoorzieningen en studies (stabiliteitsingenieur, grondsondering, epb-verslaggever, veiligheidscoördinator, …) niet uit het oog.

Haalbaar of niet?

Nu kan je dus aan het rekenen slaan. Stel, je hebt 200.000 euro en plant een halfopen woning van 140 m². Dan kom je uit op € 1.428/m². Een haalbaar project dus.
Zie je het wat groter en wil je graag 190m² bouwen, dan zit je nog maar op € 1.052/m².

Onhaalbaar? Dat durven we zeker niet te beweren. Ook al ligt die 1.052 flink onder 1.400, toch is dat laatste getal een richtgetal. Er zijn immers heel wat factoren die de vierkantemeterprijs omlaag kunnen trekken, maar evengoed omhoog jagen. Een overzicht.

Afwerking

Hou je van luxe? Dan zal je vierkantemeterprijs stijgen. Wil je massief parket of neem je genoegen met een degelijke, basic vloerafwerking? Een keuken volledig op maat met de laatste snufjes of toch maar een standaardkeuken? Met onze vierkantemeterprijs houden we de kerk in het midden, maar weet dat een keuken van 25.000 euro het totale prijskaartje en dus ook de vierkantemeterprijs zal doen oplopen.

Voor ruimtes als een berging, inpandige garage of een zolder is de vierkantemeterprijs gevoelig lager, aangezien de afwerkingsgraad een pak lager ligt dan een leefruimte. Wil je de prijs nog wat drukken? Overweeg dan bijvoorbeeld welke ruimte(s) je onafgewerkt kan laten.

Technieken

Ook in je technieken kan je snoeien of net extra investeren. Het prijsverschil tussen de verschillende ventilatiesystemen kan bijvoorbeeld al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Ook het prijskaartje van een warmtepomp zal hoger liggen dan een klassieke condensatieketel.

Kiezen voor de nieuwere of geavanceerde technieken zal zeker op termijn zijn vruchten afwerpen, maar vergt vaak wel een grotere investering.

De werkuren

De werkuren van je aannemer(s) zijn de grootste kost in je bouwavontuur. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, zal je de vierkantemeterprijs serieus kunnen drukken. Het zeer kleine groepje zelfbouwers, mensen die hun huis grotendeels zelf bouwen, slaan zich dan soms ook op de borst dat ze hun kostenplaatje tot onder de 1.000 euro per vierkante meter kunnen terugbrengen.

Je kan echter ook al heel wat euro’s besparen door bijvoorbeeld delen van de afwerking voor je rekening te nemen. Of de aannemer te helpen. Maar onderschat dit zeker niet: je bespaart immers geld, maar investeert heel wat tijd. Mensen die alles uitbesteden, betalen uiteraard de volle pot.

Ereloon architect

Het ene ereloon is het andere niet. 7 % op het prijskaartje van je bouw is een houvast om het ereloon van je architect te berekenen, maar een architect is vrij om zelf zijn loon te bepalen. En dat zorgt voor uiteenlopende vergoedingen.

Een voorbeeldje met een huis van 160 m² en een bouwbudget van 200.000 euro. Een architect die 7 % rekent, klokt af op 14.000 euro. Een architect die rekent met een vaste vergoeding van 50 euro per vierkante meter kost 8.000 euro. Bekijk zeker ook altijd goed wat je in ruil krijgt voor dat ereloon.

Bouwtype, constructie en locatie

Zoals we hierboven al vermeldden, speelt ook het bouwtype (open, halfopen of gesloten) een rol in de vierkantemeterprijs. Maar veel hangt ook af van de constructie zelf. Zo zal een eenvoudige, rechttoe rechtaan constructie goedkoper uitvallen dan een woning met vormfantasietjes. En ook de locatie speelt een rol. In sommige streken zijn aannemers nu eenmaal duurder.

Garage, kelder en bouwgrond?

Huis bouwen prijzen. Nu heb je een idee van wat er allemaal meespeelt in het kostenplaatje van een nieuwbouw. Je kan nu ook al een eerste schatting maken van wat jouw woning je gaat kosten. Nogmaals: dit is een indicatie.

Als je een preciezer kostenplaatje van je woning wil, moet je aankloppen bij een architect of een sleutel-op-de-deurbedrijf. Voor alle duidelijkheid: bouwgrond, lospandige garages en een kelder zijn hier niet in verrekend.

Samengevat

Wil je toetsen wat met jouw budget kan of hoe haalbaar jouw droomwoning is? We vatten alles nog eens samen.

  • Probeer het aantal vierkante meters in kaart te brengen. Het is niet meteen de meest romantische benadering van je project, maar het is wel een eerste vereiste om financieel een idee te krijgen. Voor 10 vierkante meter leefruimte extra, betaal je immers al snel meer dan 10.000 euro.
  • Woonoppervlakte is niet gelijk aan gebouwde vierkante meters. Een gelijkvloers of verdieping is meer dan de optelsom van het aantal leefruimtes. Je buiten- en binnenmuren tellen immers ook mee. Reken daarom altijd met de randmaten van je project om verrassingen uit te sluiten.
  • 1.300 à 1.400 euro is een richtgetal, een leidraad. Naargelang jouw wensen en eigen inbreng kan dit getal dalen of stijgen. Als je precies wil weten wat jouw project gaat kosten, ga dan langs bij een architect of een sleutel-op-de-deurbedrijf. Alleen zo krijg je een preciezer zicht op het kostenplaatje.
  • Benieuwd hoe je kan snoeien in je kostenplaatje?

Hoe haalbaar is een nieuwbouwwoning voor jou? Bereken het gewoon zelf. Met onze tool weet je in enkele klikken hoeveel je nieuwbouw gaat kosten. En hoe je je woonlening moet inschatten. Doe de test!

Tags:  Kelderdichting – Elektricien KnokkeVochtbestrijdingCamerabeveiligingInterieurarchitectrobotmaaieriphone repair Gentrepair iphone gentSteenkorvendj bedrijfsfeestdj trouwfeest

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign