Een handige gids voor het kiezen van de beste isolatie voor uw huis

0 comment 140 views

Soorten isolatie

De ultieme gids voor het kiezen van de beste oplossing voor uw huis

Isolatie is er in vele vormen, en geen twee soorten isolatie zijn gelijk. Dat wil niet zeggen dat de ene soort superieur is aan de andere, maar verschillende soorten zijn bedoeld voor verschillende toepassingen. Dit betekent dat, aangezien isolatie fungeert als een barrière tegen warmteverlies in de winter of warmtewinst in de zomer, sommige soorten het beter doen op specifieke plaatsen dan andere. 

Maar hoe bepaalt u welk type isolatie het beste bij u past? En waarom is deze beslissing zo belangrijk? Laten we eens kijken naar enkele statistieken om een beter idee te krijgen.

Belangrijke factoren bij het kiezen van de beste soort isolatie voor uw huis

Het is belangrijk te onthouden dat de doeltreffendheid van woningisolatie afhangt van hoe goed het is geïnstalleerd en of het geschikt is voor uw locatie en klimaat. Daarom is het belangrijk om, voordat u de vele soorten isolatie doorneemt, deze drie factoren in gedachten te houden:

Welk deel van het huis isoleert u?

Verschillende soorten isolatie zijn geschikt voor verschillende delen van uw huis. Als u bijvoorbeeld een nieuwe muur wilt isoleren, kunt u glaswol gebruiken. Als u echter een bestaande muur probeert te isoleren, kunt u beter kiezen voor losse vul isolatie (ook hieronder besproken) omdat dat kosteneffectiever is.

Wat is de vereiste R-waarde van uw ruimte?

De R-waarde van verschillende soorten isolatie bepaalt de totale weerstand tegen geleidende warmtestroom. Hoe hoger de R-waarde van het isolatiemateriaal, hoe effectiever het is. Aanbevelingen voor de R-waarde kunnen variëren afhankelijk van uw klimaat en locatie. PIR platen hebben bijvoorbeeld een hoge R-waarde.

Wat is uw budget?

Als u van plan bent een groot deel van uw huis te isoleren, kan het kostenverschil tussen de verschillende soorten isolatie in de honderden euro’s lopen. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat de meeste isolatie zichzelf op de lange termijn terugbetaalt. De energiebesparing op uw verwarmings- en koeling rekeningen en de gezondheidsvoordelen die sommige van de duurdere isolatievormen bieden, zijn al het geld waard.

 

U zult ook andere factoren in overweging willen nemen, zoals de levensduur van het isolatiemateriaal, het installatiegemak, de hoeveelheid gerecycled materiaal in het materiaal, en het effect op de luchtkwaliteit. Een andere belangrijke factor is de brandbaarheid. Sommige soorten vatten gemakkelijker vlam dan andere. We zullen deze factor bij elk type in detail bespreken.  

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.
More About Me

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Top Selling Multipurpose WP Theme

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign