Architectenbureau Frank Gruwez is sinds jaar en dag gekend voor het bouwen van passieve woningen. Ze maken bouwprogramma’s op maat waarbij ze passief bouwen in uiteenlopende stijlen kunnen uitvoeren. Architectenbureau Gruwez luistert naar u bouwdroom en realiseert u bouwschets op maat. Het is zeker onze taak om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij houden budget en omgevingsfactoren scherp in de gaten. Voor passief bouwen zijn technologie, ontwerp en materiaal belangrijk. Door een huis passief te bouwen bezuinigt u op energie en krijgt u een geweldig comfort. Een energiezuinige bouwtechniek is nu eenmaal de toekomst en innovatieve ideeën betekenen ook energiezuinig bouwen. In een passiefhuis kan u het hele jaar door genieten van een maximaal comfort, zowel in de winter als in de zomers Omdat uw woning niet langer actief maar passief wordt verwarmd scheelt dat enorm op uw energiefactuur.
Meer info over passief bouwen
Bouwdetails passief bouwen
Technische info voor de professional: bouwdetails, handleidingen, dwg-bestanden, 3D-animaties, … voor lage energie en passiefbouw.
Pixii bouwde doorheen de jaren heel wat ervaring op met zeer energiezuinig en passief bouwen. In het kader van twee onderzoeksprojecten werd met steun van het Vlaamse gewest en Stad Gent en met de input van bouwprofessionals en andere partners, verschillende bouwdetails uitgewerkt die dienen als inspiratiebron voor jouw bouwpraktijk.
Wat en waarom? – Passiefhuis – Livios
Een passiefhuis is een woongebouw met een permanent goed binnenklimaat, zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. En dat zowel ’s winters als ’s zomers. Vandaar de naam passiefhuis, omdat een dergelijke woning niet meer actief moet worden verwarmd.
Constructiestandaard
Een passiefhuis is zo goed geïsoleerd dat je het nog amper actief moet verwarmen.
De verwarmingskosten van een passiefhuis zijn een fractie van een klassieke woning.
Zowel het ontwerp als de uitvoering op de werf zijn belangrijk om de passiefstandaard te halen. Het energiegebruik voor verwarming moet kleiner zijn dan 15 kWh/m² vloeroppervlakte per jaar. De totale hoeveelheid primaire energie voor alle toepassingen, sanitair warm water en ruimteverwarming en koeling is beperkt tot 120 kWh per m² geklimatiseerde vloeroppervlakte. Anders dan een lage-energiewoning is een passiefhuis rechtstreeks gelinkt aan een welbepaalde constructiestandaard.
Eigenschappen
Een passiefhuis haalt zijn warmte uit zonlicht, lichaamswarmte van de bewoners, warmteverliezen van elektrische apparaten en warmterecuperatie bij mechanische luchtverversing.
Belangrijk zijn conceptuele ingrepen, zoals een heel goede isolatie van muren, vloeren en dak (0,15W/m²K) en het gebruik van driedubbele beglazing en speciaal raamwerk (0,8W/m²K).
De K-waarde van een passiefhuis bedraagt 15. Het E-peil ligt rond de 30.
Een passiefhuisconstructie is nagenoeg volledig koudebrugvrij en luchtdicht.
De luchtkwaliteit blijft op een goed peil dankzij ventilatie met warmteterugwinning.
Een passiefhuis benut zo veel mogelijk gratis energie uit de omgeving. Onder meer door een doordachte oriëntatie en indeling van de woning en het strategisch plaatsen van raampartijen.
Een passiefhuis bouwen?
Passief bouwen staat synoniem aan duurzaam en ecologisch bouwen. Een passieve woning moet niet actief verwarmen. Ontdek hoe u passief kan bouwen.
Stichting PassiefBouwen
Een passief gebouw:
is thermisch comfortabel door zeer goede isolatie en kierdichting en het ontbreken van thermische bruggen (ook wel koudebruggen)
heeft door de lage infiltratie van buitenlucht en gebalanceerde ventilatie met koolstof (en soms fijnstof) filters een zeer goede kwaliteit binnenlucht
heeft een verwaarloosbaar lage warmtebehoefte met als gevolg een extreem laag energiegebruik
De principes van passief bouwen zijn niet moeilijk te begrijpen.
Het ontwerpen van een passief gebouw vraagt extra inzicht.
Het bouwen van een passief gebouw vraagt – gemakkelijk uit te leggen – extra zorg.
Een passiefhuis bouwen bij Blavie
Een eigen passiefhuis bouwen, daar dromen we toch allemaal van? Dankzij Blavier blijft het niet langer een droom! Bij ons ben je aan het juiste adres. We hebben verschillende sleutel-op-de-deur modellen waaruit je kan kiezen, maar daarnaast kan je deze modellen aanpassen en zo je passiefhuis volledig op maat te bouwen. Benieuwd naar de huidige prijzen om je eigen passiefhuis te bouwen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.