Home » Trapliften

Trapliften

by Tom Cosyns Seobureau.be

Trapliften gezocht?Wanneer uw trap uw mobiliteit in de weg staat, heeft Strobbe Mobility Solutions de meest geschikte, veilige en betrouwbare oplossing in huis. Het maakt niet uit welk type trap u heeft, Strobbe Mobility Solutions geeft het perfecte antwoord aan uw specifieke woon- en leefbehoeften.

Trapliften OP MAAT

Een traplift is een stoel die wordt voortbewogen door een elektromotor over een rail die is bevestigd op een trap. Een traplift wordt, indien mogelijk, bij voorkeur langs de muurzijde van de trap aangebracht. Een dergelijke lift is primair bedoeld voor personen die niet op eigen kracht naar boven of naar beneden kunnen. Over het algemeen zijn er voor de installatie van een traplift geen bouwkundige werkzaamheden nodig.

 

De voordelen van een traplift

Een traplift biedt uitkomst aan mensen die niet zelf trap kunnen lopen. Dit kan komen door ouderdom, ziekte, overgewicht of men vindt het om een andere reden niet prettig om trap te lopen. Een traplift zorgt er dan voor dat men niet zelf trap hoeft te lopen en toch veilig boven komt. Dit is niet alleen prettig voor de persoon zelf, maar geeft de omgeving ook een rustgevend gevoel. Tevens behoudt de persoon zijn vrijheid en zelfstandigheid. Het grote voordeel is dat het huis niet verbouwd hoeft te worden en dat men niet hoeft te verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

 

5 redenen waarom een traplift je het leven makkelijker maakt

1. Mobiliteit is vrijheid
Ooit verplaatste je je moeiteloos doorheen het hele huis. Wat rondhangen in die gezellige zolderkamer net onder het dak of de tijd uit het oog verliezen in de hobbykamer op het tussenverdiep. Je voelde je overal thuis. Maar er komt een moment waarop dat allemaal minder evident wordt. Kiezen voor een traplift geeft je de vrijheid terug die je altijd hebt gekend.

2. Je blijft langer thuis wonen
Natuurlijk is het ieders droom om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Toch komt er een dag waarop je een keuze moet maken. Met een traplift is die keuze snel gemaakt!

Je geniet langer van je eigen huis, zonder te moeten inboeten aan comfort en vrijheid. Bovendien is het kostenplaatje van een traplift heel wat lager dan dat van een verblijf in een zorgcentrum of serviceflat.

3. Veiligheid en comfort boven alles
Een traplift kan volledig op maat van jouw trap worden gemaakt en kan worden afgestemd op jouw specifieke situatie. Elke lift rijdt op batterijen, waardoor je bij een stroompanne niet vast komt te zitten en de lift nog steeds kan gebruiken.

Trapliften zijn gebruiksvriendelijk, stil en verbruiken nauwelijks energie.

4. Je behoudt je vertrouwde levenskwaliteit
Met een traplift beweeg je je opnieuw door je huis zoals voorheen.

Met één handbeweging verplaats je je vlot van de ene verdieping naar de andere. Eenmaal je gekozen hebt voor een traplift, wil je hem niet meer missen!

5. Je bent niet langer afhankelijk van anderen
Ouder worden, door omstandigheden minder mobiel zijn, het kan je meteen erg afhankelijk maken van anderen. Door je woning tijdig aan te passen aan de nieuwe situatie, krijg je een stuk bewegingsvrijheid en zelfstandigheid terug. En dat betekent heel wat!

 

Het gamma van onze Engelse fabrikant MediTek omvat 3 verschillende modellen waaronder:

  1. Meditek model 120 Economic (120 Kg hefvermogen met 1 standaardkleur: Beige) Model met zeer economische prijs, zie onze aanbieding.
  2. Meditek model 160 Deluxe (160 Kg hefvermogen met verschillende kleuren van de zit)
  3. Meditek model SP100 (staande uitvoering) (100 Kg hefvermogen)

Deze 3 types zijn bestemd voor plaatsing op rechte trappen met een hellingshoek tot 55° en een minimum trapbreedte van 630mm.

Standaard is de traplift voorzien van een manueel draaiende zit, veiligheidsgordel en 2 draadloze afstandsbedieningen.

Verschillende opties, zoals manueel of elektrisch scharnierende rail, elektrisch draaiende zit  en verschillende kleuren van de zitbekleding naar keuze zijn beschikbaar.

Alle drie de uitvoeringen functioneren met een 24V/DC -motor op ingebouwde batterijen, dewelke ervoor zorgen dat de traplift nog werkt i.g.v. stroomonderbreking. De toestellen zijn ook voorzien van een Europees CE-attest.

 

Wat is de kostprijs van een traplift?

De prijs voor een traplift wordt bepaald aan de hand van het soort lift en de installatie van je trap. We nemen de belangrijkste punten even door met jou:

Een rechte of draaitrap
Belangrijkste item om met rekening te houden is of je een rechte of draaitrap hebt. In het eerste geval spreekt men van een rechte traplift en bij een draaitrap heeft men het eerder over een traplift met bocht.

De meeste voorkomende en ook de goedkoopste lift is de rechte traplift. Deze lift is zowat de standaard in gebruik. Dit is vooral om een traplift gebruik maakt van een rail om naar boven en naar onder te gaan. Meestal is de bevestigde stoel ook inklapbaar zodat er weinig plaats ingenomen wordt van de trap zelf.

Als je echter een traplift met een bocht moet kopen dan zal de rail waarop de stoeltjeslift gemonteerd dient te worden ook een bocht of draai moeten nemen. Meestal is dit een standaard bocht (voorbeeld 90°) en dan is de prijs iets meer dan bij een rechte trap. Heb je echter een trap met een bocht die afwijkt van de standaard dan kan het zijn dat de rail op maat moet worden gemaakt. In dit geval zal de prijs van je traplift al vlug 10 à 20% duurder zijn.

Het aantal verdiepingen
Wat je bijna logisch mag vinden maar soms over het hoofd ziet, is dat de prijs ook bepaald wordt door het aantal verdiepingen dat je wenst te overbruggen. Je hoeft natuurlijk de prijs niet te verdubbelen per extra verdiep maar een meerprijs is er sowieso.

Zeker als de rail niet eenvoudigweg kan doorlopen omdat er deuren of ramen in de weg zitten. Als je dan nog even het ongeluk hebt dat je trap enkele bochten neemt, dan vraag echt best vooraf een prijsbestek en niet zomaar een schatting.

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign