Home » Verbouwen

Verbouwen

by Tom Cosyns Seobureau.be

Verbouwen of renoveren? Resultaten voor verbouwen

Huis renoveren | Huis verbouwen met Architect Gruwez

Huis verbouwen, opknappen of renoveren? Wat zijn de kosten om je huis te renoveren? Contacteer Architectenbureau Gruwez.

Landelijk wonen

Ga je je woning nu wel of niet renoveren, het is veelal een vraag die zichzelf beantwoordt. Heeft je huisof appartement last van vochtproblemen of andere vervelende ongemakken? Dan is uitstellen eigenlijk geen optie meer. Maar verbouwingen komen meestal ongelegen: druk op het werk, druk met de kinderen, het uit te …

Moderne Villabouw

Wat Architect Gruwez van andere architectenbureaus onderscheidt is de klantgerichte werkwijze op maat. Wij gaan uit van uw persoonlijke bouwwensen en luisteren hier aandachtig naar. De droom van iedere klant resulteert in een uniek bouwprogramma met de stijlkeuze die de klant wenst voor zijn villa (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan villabouwer Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. Ook voor sleutel op de deur kan u bij ons terecht.

Houtskeletbouw

Een houtskeletbouw realiseren met  “LA  CASA”   is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. U bent voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Vanaf het moment dat we starten met het bouwen van uw woning bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw houtskelet.

 

Bouwen Verbouwen Stad Mechelen.
Hier vind je alle informatie over bouwen of verbouwen. Wanneer heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig? kan ik mijn woning in meerdere woongelegenheden opdelen? Kan ik van mijn winkel een restaurant of café maken? Kan ik in mijn huis een studentenkamer voorzien?

Bouwen en verbouwen Herentals.
Bouwen en verbouwen. Bouwen en verbouwen. Wilt u een woning of ander gebouw oprichten of uitbreiden? Wilt u weten welke bouwmogelijkheden een stukje grond heeft? Denkt u recht te hebben op een subsidie bij verhuis, bouwen of verbouwen? De antwoorden op deze vragen vindt u bij de dienst ruimtelijke ordening.

Bouwen en verbouwen Belgium.be.
Home Huisvesting Bouwen en verbouwen. Bouwen en verbouwen. Normen en veiligheid. Op de bouwwerf. Btw van 6 % voor renovatie. Verplichtingen van bouwheer. Als u plannen heeft om te bouwen of verbouwen, zult u in deze rubriek beslist heel wat interessante informatie terugvinden.:

Een woning verbouwen
Wilt u een woning verbouwen of renoveren? Dan hebt u misschien een bouwvergunning nodig. En de nodige financiële middelen. Maar kent u de normen waaraan uw woning moet voldoen? Of weet u hoeveel btw u moet betalen op de facturen? En weet u ook welke premies u kunt krijgen?

Voor u start met de verbouwing moet u weten wat haalbaar is. Wat wilt u veranderen aan uw woning? Wat is technisch mogelijk? Zijn er plannen van de huidige woning en het perceel? En hebt u voldoende budget?

Voor info en advies over mogelijke kosten kunt u terecht bij een architect of bij uw bank:

  • kosten van een eventuele lening
  • ereloon van de architect
  • administratieve kosten (waarborg, …)
  • voorbereidende werken (stabiliteit, veiligheid, landmeter, …)
  • facturen (sloop, ruwbouw, schrijnwerk, bepleistering, isolatie, dakwerken, technieken, …) en btw-tarief (6% of 21%)
  • vernieuwing of vervanging van aansluitingen (water en riolering, elektriciteit, gas, kabel)
  • tijdelijke verhuis, opslagplaats voor meubelen.

U kunt de kosten wel drukken met premies van de Vlaamse overheid, uw gemeente of provincie of uw netbeheerder. Sommige werken mag u ook inbrengen in uw belastingaangifte.

Bouwen en verbouwen Stad Veurne.
BESTUUR EN BELEID. Bouwen en verbouwen. Bouwen en verbouwen. Bouwen en verbouwen. Afval en hemelwater, aansluiting op openbare riolering. Belastingen en retributies bouwen en verbouwen. Definitief zoneringsplan afvalwater. Energieprestatie en binnenklimaat EPB. Verkopen en verhuren. Huren van woning of appartement.

Bouwen en verbouwen Gemeente Evergem.
Nood en interventieplanning. Bouwen en verbouwen. Wil je bouwen, verbouwen of een stuk grond kopen, dan doe je er goed aan om je vooraf te informeren bij de Dienst Ruimtelijke Ordening. Voor heel wat zaken moet je immers een vergunning hebben.

Bouwen en verbouwen water-link.
Bouwen en verbouwen. Bouwen en verbouwen. Hoe kan ik een definitieve plaatsing, wijziging of uithaling van een aansluiting aanvragen? Wat zijn de voorwaarden voor het openen van de watertoevoer? Ik heb een tijdelijke aansluiting nodig voor mijn werf, hoe kan ik dit aanvragen?

Verbouwen met of zonder architect
Als je een bestaande woning aankoopt word je bijna altijd geconfronteerd met verbouwingen. Zolang je geen wijzigingen aanbrengt in het uitzicht van de woning en enkel onderhouds- en instandhoudingswerken uitvoert kan je dit zelf afhandelen.
Voor alle andere werken moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen; voor werken van beperkte omvang mag je dit zelf doen, voor grotere werken moet dit door een architect gebeuren

Raadpleeg in elk geval vooraf de dienst Ruimtelijke Ordening van je gemeente, de Belgische ruimtelijke ordening- en stedenbouwreglementering is immers zeer complex en wordt voortdurend aangepast. Heel veel nuttige informatie vind je alvast op www.ruimtelijkeordening.be

Houd er ook rekening mee dat voor uitbestede verbouwingswerken ten belope van 25.000 Euro of meer verplicht een veiligheidscoördinator (zie ook hoofdstuk nieuwbouw, veiligheidscoördinator ) moet aangesteld worden. Onder dit bedrag mag de aannemer zelf deze taak waarnemen.

In het geval van grotere werken kan je, zoals gezegd, niet buiten de tussenkomst van een architect en verloopt een verbouwing dus bijna identiek als een nieuwbouw, waarvan je de bespreking vindt onder onder het hoofdstuk nieuwbouw.
Er zijn echter enkele verschilpunten:

  • Het ereloon van de architekt: voor verbouwingen geldt het vroeger door de Orde van Architecten aanbevolen ereloon van 12 % van de waarde van de werken nog vaak als basis voor het bepalen van een correct honorarium. (zie ook : het ereloon van de architect). Dit is hoger dan voor nieuwbouw, maar bij een verbouwing is de inbreng van de architect minstens even groot als bij een nieuwbouw terwijl de bouwkost over het algemeen lager ligt. Als je verbouwing voor een deel uit nieuwbouw bestaat kan je bij je architect bedingen om voor dat deel het ereloontarief voor nieuwbouw toe te passen.
  • Onder bepaalde voorwaarden kan je aanspraak maken op een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%, zie het volgende hoofdstuk.

Je woning verbouwen? Tips voor een puntgaaf resultaat.
Je woning verbouwen? Tips voor een puntgaaf resultaat. Een renovatie of een verbouwing is een project waarvoor je de nodige tijd moet uittrekken. Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden is daarbij een must. Maar wat heb je nog meer nodig en waarmee moet je rekening houden?

Hoeveel gaat verbouwing mij kosten?
Aan dat huis zijn echter nog een aantal verbouwingen uit te voeren. Voor ik een bod plaats, zou ik graag een idee hebben van wat deze verbouwingen mij nog zullen kosten. Ik weet dat een volledige prijsofferte onmogelijk is maar een globale begroting zou volstaan om een bod te kunnen plaatsen.

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign