Vier tips voor een energiezuinige woning 

0 comment 564 views

Energierekeningen zijn een van de grootste reguliere rekeningen na hypotheken, huur en gemeentelijke belastingen. Je zult dan ook willen dat de energiekosten zo laag mogelijk liggen. Gelukkig kun je hier zelf voor zorgen! Zo is het bijvoorbeeld al een goed idee om de vloerverwarming onder je vloercoating wat lager te zetten. Hierdoor zul je al energie en dus geld besparen. Daarnaast is het ook goed om je woning energiezuinig te maken, wat opnieuw zal zorgen voor een besparing op je energierekening. Gebruik hiervoor de onderstaande tips! 

Isolatie

Isolatie is een van de beste manieren om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Zonder goede isolatie zal meer dan de helft van de warmte van je huis ontsnappen via het dak en de muren. Geïsoleerde muren betekenen niet alleen een lagere energierekening, maar het is ook milieuvriendelijk. Het toevoegen van isolatie aan de holtes van muren is een favoriet bij huiseigenaren die op zoek zijn naar zowel comfort als een lager energieverbruik. Daarnaast is het ook van belang dat je de ruimte onder je epoxy vloer volpropt met isolatiemateriaal. Door dit te doen zal je huis energiezuiniger worden, terwijl het ook beter warmte vasthoudt in de winter.

Decoratie

Huisdecoratie is een geweldige manier om efficiëntie en stijl toe te voegen aan een ruimte, wat je bijvoorbeeld zelf kunt doen door objecten te maken van epoxy giethars. Er zijn daarnaast nog een paar eenvoudige manieren om het energieverbruik in een huis te verlagen, zoals vloerkleden, tapijten, een open haard, lage plafonds en hoogwaardige armaturen. Tijdens de wintermaanden kunnen vloerkleden en vloerbedekking je helpen om energiezuiniger te zijn in huis. Ze houden warme lucht vast en zorgen ervoor dat het gezellig en warm aanvoelt, zonder extra kosten. Een open haard is een andere perfecte oplossing om in de winter warm te blijven zonder een te hoge verwarmingsrekening.

Raambekleding

Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen een enorm verschil maken voor een energiezuinig huis. Dat geldt ook voor strategisch geplaatste ramen om zonneverlichting en natuurlijke verwarming te maximaliseren. Volgens de Energy Saving Trust gaat tot 18 procent van al het warmteverlies via ramen verloren. Kies raambekledingen die je helpen de temperatuur in je huis onder controle te houden. Ramen met enkel glas zijn notoir slecht in het isoleren van het huis, maar dubbele beglazing isoleert warmte en geluid. Je kunt dus het beste kiezen voor dubbel glas in een energiezuinig huis gecombineerd met raambekleding.

Water

Een tankloos warmwatersysteem kan water goedkoop verwarmen en koelen. Hoewel ze bij de eerste installatie misschien wat duur zijn, zullen ze na verloop van tijd zeker geld besparen. Zet bovendien je warmwaterboiler op ongeveer 120 graden. Dit moet zich in het warme bereik op je apparaat bevinden. Zo wordt je warm water niet te heet, wat opnieuw zorgt voor een energiebesparing. Wil je nog een stap verder gaan? Het is dan een goed idee om warmwaterleidingen te isoleren. Hierdoor houden ze de warmte vast tussen gebruiken en hoeft het water niet steeds opgewarmd te worden.

Related Posts

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.
More About Me

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Top Selling Multipurpose WP Theme

About Me

Jane Taylor

Jane Taylor

Passionate interior designer who love sharing knowledge and memories.

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed byu00a0PenciDesign